panelarrow

Voor allen de beste wensen voor 2020

| 0 comments

De Seniorenraad blikt terug op 2019

Nu de Participatie Maatschappij steeds meer een begrip gaat worden staan we de komende jaren voor de uitdaging om de ons zorgstel in stand te houden. De vergrijzing en het steeds ouder worden, mede door onze goede medische voorzieningen, zal steeds een groeiende kostenpost zijn.

Wij zullen erop voorbereid moeten zijn om steeds meer zorgkosten uit eigen inkomsten te moeten betalen.

De Seniorenraad heeft afgelopen jaar haar visie gegeven samen met de betrokken bewoners aan het herinrichten in Eibergen en het vernieuwen Centrumplan.

Vooral ouderenzaken, die bij de gemeente aan de orde kwamen ontgingen ons niet, we noemen er een paar: De uitgestelde aanbesteding van de hulpmiddelen, rolstoelen, scootmobiel, nam weer een aanvang.

Wij willen met de Berkellandse sportbonden een actie starten om meer inwoners van onze gemeente aan het bewegen te krijgen en hopelijk over de drempel naar de sportzaal, uitgangspunt bij ons is: het moet gezellig en leuk blijven.
Wij bogen ons over het onderwerp Personen Vervoer in- en buiten de gemeente Berkelland en op 3 oktober hielden wij een goed bezochte middag over dit thema in zaal Prinsen in Haarlo.

Nu wij een goede penningmeester hebben is onze kas weer enigszins op orde met subsidies van de gemeente en een goede gift van de Rabobank met de actie Hart voor Achterhoek.

Voor het komende jaar staat weer de tweejaarlijkse Seniorenbeurs op stapel in de bekende omgeving van HCR Prinsen in Haarlo op vrijdag 2 oktober 2020.
Wij, als leden van de Seniorenraad wensen alle Senioren in en buiten Berkelland een goed en voorspoedig 2020 toe.

 

 

 

Geef een reactie

Required fields are marked *.