panelarrow

Ter overdenking 2018

| 0 comments

De Seniorenraad Berkelland heeft zich het afgelopen jaar volop ingezet om de belangen van onze 50+ inwoners van de gemeente Berkelland zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.Het begon al met een drukke periode in januari afgelopen jaar, samen met de Welzijnsraad Berkelland, in 4 avonden in de vier grote kernen, waar de panel leden de inwoners vroegen naar het welzijn en ouder worden in de gemeente Berkelland.
Van de opmerkingen en antwoorden verscheen een lijvig rapport genaamd
“Maak van de krimp je kracht”
Regelmatig schoven de leden aan bij de Welzijnsraad en bij de ambtenaren van de gemeente om de belangen te benadrukken over het ouder worden in deze gemeente en hoe wij denken over de toekomst.Een paar onderwerpen zijn: Vernieuwing Centrumplan Eibergen, Transitie hulpmiddelen door de gemeente verstrekt.
Wij probeerden een cursus ‘Veilig fietsen met E-bikes’ van de grond te krijgen, maar dat ging niet door wegens te weinig belangstelling.
Voor groot gebeuren werd de organisatie opgetuigd, nl. Een seniorenbeurs op 5 oktober 2018, gelijk met de ouderendag.
De Seniorenraad Berkelland organiseert om de twee jaar zo’n beurs.
Door het uitvallen van twee organisatoren van dit evenement dreigde de opzet van deze beurs te mislukken, maar het is toch een geslaagd evenement geworden.
We bereikten met veel aandacht in plaatselijke dag- en weekbladen en een grote advertentie van de Notaris Kraaienhof, volle zalen te trekken.
Ook dit jaar moesten we afscheid nemen van twee bestuursleden, nl. De Hr. J. Wagensveld en onze penningmeester Hr. J. Spaans.
Nieuw is onze overeenkomst dat we voortaan gaan vergaderen in het gemeentehuis in Borculo.
Centraal gelegen in het hart van de gemeente Berkelland, hopen wij ook u te mogen begroeten op een van deze openbare vergaderingen van het Algemeen bestuur SRB.
Het jaar 2018 loopt ten einde, het bestuur bedankt alle vrijwilligers van de Seniorenraad en Lokale Commissies Ouderen voor hun hulp en inzet.
Wij wensen alle inwoners in de gemeente Berkelland en de bezoekers van deze website fijne Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar.

Namens het bestuur van de Seniorenraad Berkelland.
Voorzitter: Bart Klootwijk
secretaris: Jan ter Horst

 

 

 

Geef een reactie

Required fields are marked *.