panelarrow

Seniorenraad kreeg bezoek van de Hr. M. van der Neut Wethouder Berkelland

| 0 comments

Wethouder Hr. M. van der Neut

Gesprek met Wethouder Hr. M. van der Neut gemeente Berkelland en de Openbare

Algemene Vergadering Seniorenraad gehouden op donderdag 27 Juni 2019.

Na afhandeling van bekende Agendapunten o.a. goedkeuring Jaarverslag 2018 (zie elders deze website) schoof om 10.30 uur de Hr. Van der Neut aan bij de vergadering.
Zijn hoofdtaak is in de gemeente Berkelland het bouwen van nieuwe woningen voor:
Jongeren, middengroepen en Senioren.

Door inventarisatie zowel schriftelijk als met de vraag van directbetrokkene is er meer ruimte en begrip ontstaan over hoe men in de toekomst wil gaan wonen in Berkelland.

Er is verschil van opvatting, maar de hoofdmoot onder de Senioren is en blijft zo lang mogelijk in eigen omgeving, liefst in eigen woning blijven wonen.

Maar de gemiddelde Senioren worden steeds ouder en dat brengt beperkingen met zich mee, denk maar eens aan elke dag de trap op en neer of dat je op pad moet om boodschappen te halen.

Daar zijn aanpassing voor, maar zijn die allemaal te realiseren?

Veelal is het zo dat het steeds prima gaat, maar er komt een ogenblik dat er iets moet gebeuren, dan blijkt dat er wachtlijsten zijn.

Dat een aangepaste woning niet beschikbaar is of een plaats op een zorgboerderij, om maar helemaal niet te spreken over een zorginstelling.

Gemeente Berkelland heeft 4 grote kernen en 7 kleine kernen, de wethouder verwacht signalen met name uit de hoek van de plaatselijke bestuurders, dat die met voorstellen komen en inspelen op de behoefte van woningen en van leefbaarheid.

Niet alleen afgaande op gehouden enquêtes en dat daar maar 40% ingevuld van terugkomt, maar duidelijk de behoefte onder de bewoners peilen en ook regelmatig met woningbouwverenigingen en makelaars om tafel gaan zitten.

Wij zullen als Seniorenraad zeker deze wethouder wederom vragen ons op een van de volgende vergaderingen te bezoeken.

 

 

Geef een reactie

Required fields are marked *.